به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله العظمی مکارم شیرازی صبح چهارشنبه در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با تبریک سالروز ازدواج مبارک مولا علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) به بیان اهمیت مسئله ازدواج در دین مبین اسلام پرداخت و گفت: ازدواج مسئلهای بسیار ساده و در عین حال مهم و پیچیده است.
وی با بیان این که قرآن مجید مطالب بسیار مهمی درباره ازدواج دارد، افزود: قرآن، ازدواج را مایه آرامش انسان قرار داده است و این آرامش تنها در بعد فردی خلاصه نمیشود بلکه به تبع آن آرامش در عرصه اجتماعی نیز تحقق می یابد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به آیه شریفه "هن لباس لکم و انتم لباس لهن" افزود: ازدواج انسان را از آسیبها حفظ میکند و مایه آبرو است و همسر خوب چنین ویژگی هایی به انسان می دهد.
وی با بیان این که خداوند ازدواج را به صورت یک فریضه جمعی شمرده است، افزود: دولت، مسئولان، مردم و خانواده ها همه باید دست به دست هم دهند تا مشکل ازدواج جوانان حل شود.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: به دلیل این که پیرایهها به این سنت بسته شده مشکلاتی ایجاد شده است؛ مهریه ها، جهیزیهها و تجملات سنگین و پر زرق و برق در مراسم ازدواج مشکلاتی را ایجاد کرده است، اینها هیچ کدام اسباب خوشبختی نیست، بلکه در مقابل غالبا اسباب بدبختی است.
مراسم ازدواج به صورت آسان و بدور از تجملات برگزار شود
وی با تاکید بر دوری جامعه و خانوادهها از این سه مسئله که مانعی جدی فراروی ازدواج جوانان شده است، توصیه هایی به مردم ایران و دولتمردان در این زمینه ارائه کرد و گفت: سعی کنید مراسم ازدواج را به صورت آسان و بدور از تجملات برگزار و راه را برای ازدواج جوانان عزیز فراهم کنید.
این مرجع تقلید شیعیان با انتقاد از تجمل گرایی در ازدواج، گفت: جوانانی تحصیلکرده هستند که با چهارده سکه و جهیزیه ساده ازدواج میکنند و به جای مراسم پر زرق و برق به پابوس امام رضا(ع) میروند و بعد نیز زندگی بسیار خوبی با هم دارند.
وی با تاکید بر تبلیغ ازدواج های آسان در جامعه، ابراز داشت: اگر فرهنگ جامعه ارتقا پیدا کند مشکل ازدواج حل می شود، ما روحانیان باید مبلغ اینها باشیم و نمونه های ازدواج موفق که در اسلام و قرآن هست را تبلیغ کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی مهریه های بالا و جهیزیه های سنگین را مایه خوشبختی زوج های جوان ندانسته و تاکید کردند: ما روحانیان باید خودمان نیز در عمل نشان دهیم که به این امور عامل هستیم.
کنترل موالید تهدید و خطری برای جامعه و کشور است
استاد درس خارج حوزه در ادامه به مسئله کنترل موالید اشاره کرد و گفت: از سویی سن ازدواج در جامعه بالا رفته است، از سویی دیگر بعد از ازدواج زوج ها تا چند سال تمایلی به بچه دار شدن ندارند و دوره مناسب بچه دار شدن را از دست می دهند؛ این مسئله تبعاتی را برای جامعه به همراه دارد و باعث پیر شدن تدریجی بافت جامعه می شود و این تهدید و خطری برای جامعه و کشور است.
وی تاکید کرد: امیدواریم خداوند به همه گوش شنوا بدهد و ما ورای شعارهایی که داده می شود تصمیم و عمل نیز باشد حتی اگر یک سازمان مجهزی برای مساله ازدواج جوانان فراهم کنند که هم تسهیلات بدهند و هم آموزش های لازم را به آنها ارائه کنند، بسیار مفید و بجا خواهد بود.
آیت الله مکارم در پایان اظهار داشت: اگر این مسئله را رها کنیم و هر ازچند گاهی مراسمی برگزار کنیم حالت دکوری و نمادین پیدا میکند؛ از این رو باید سازمانی دارای سرمایه های کافی و اختیارات لازم وجود داشته باشد تا مسئله ازدواج ساماندهی شود.
آیت الله مکارم شیرازی:
سازمانی مستقل برای ساماندهی ازدواج تشکیل شود/ سه مانع فراروی ازدواج جوانان
قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید تأکید کرد: سازمانی دارای سرمایههای کافی و اختیارات لازم باید در کشور وجود داشته باشد تا مسئله ازدواج ساماندهی شود.
کد خبر 1722116
نظر شما